FUSION Festival a fost declarat cel mai bun eveniment european la categoria “Best Small Festival” in cadrul Festival Awards. Editia din acest an a renumitei competitii a avut loc la Groningen, Olanda, si a strans laolalta nume puternice din industria festivalurilor (Tomorrowland – Belgia, Sziget (Hungary), Wacken Open Air (Germany), Woodstock Festival – Polonia, Berlin Festival – Germania, Open’er Festival – Polonia etc).

Dupa calificarea pe lista scurta a celor mai bune 10 evenimente, pe baza voturilor publicului, FUSION Festival a fost ales de juriul format din jurnalisti, reprezentanti ai diferitelor agentii si organizatori de evenimente, ca fiind cel mai bun festival european la categoria “Best Small Festival”.

Este pentru prima data cand un festival romanesc obtine un premiu in cadrul unui eveniment international de asemenea anvergura. FUSION Festival se alatura astfel castigatorilor acestei editii: EXIT Festival – Serbia (Best Major European Festival), Melt – Germania (Best Medium Sized European Festival), Berlin Festival (Best European festival Line Up), Arctic Monkeys (Headliner of the Year).

Festival Awards este unicul eveniment la nivel european care aduce laolalta industria organizatorilor de festivaluri. Competitia pune accent pe recompensarea viziunii si creativitatii evenimentelor, prin intermediul aprecierilor primite din partea publicului si a juriului de specialitate. La editia din 2013 au concurat, la diverse categorii, festivaluri romanesti precum ARTMania, Electric Castle, B’ESTFEST, Summer Well, Plai, TiMAF.

Lista completa a castigatorilor aici: http://eu.festivalawards.com/latest/and-the-winners-are-3

The Guardian titreaza: “Fusion Festival in Romania – an electronic music festival known for its extravagant light and lazer shows – was recognised as the Best Small Festival” http://bit.ly/FestivalAwardsTheGuardian

FUSION® este un eveniment complex in cadrul caruia muzica este sincronizata cu efecte vizuale, spectacol de lasere, proiectii, iluminare arhitecturala, efecte pirotehnice, intr-un cadru deosebit, la barajul de acumulare de la Gura Riului, Sibiu. Pentru 2014 se pregateste o editie aniversara, marcata de implinirea a 5 ani de existenta FUSION®.